Afwezig tijdens feestdagen en vakanties

 


 

Uw mooie huis onder de Spaanse zon is voor u als resident goud waard. Om te kunnen blijven genieten is het van belang dat u bij afwezigheid in bijvoorbeeld de zomervakantie als in de kerstvakantie alles goed en veilig achterlaat. Wij willen u dan ook enkele tips geven om de veiligheid in en om uw huis tijdens uw afwezigheid geven zodat als u terugkomt alles is zoals het was. Hieronder volgen enkele tips:

 

  • Zoveel mogelijk alle elektrische apparaten uitschakelen: Apparaten kunnen kortsluiting en brand veroorzaken als deze niet over de nodige overspanningsbeveiliger beschikken of als er niemand is die deze op tijd kan uitschakelen mocht er iets gebeuren.

 

  • Sluit de water- en gastoevoer af: Het afsluiten van de watertoevoer d.m.v. van de hoofdkraan; dit voorkomt onverwachte overstromingen die uw meubels, etc. beschadigen en wateroverlast kan veroorzaken bij eventuele buren. Hetzelfde geldt voor gas. zorg ervoor dat het gas wordt afgesloten op plaatsen zoals in de keuken. Een gaslek dat niet op tijd wordt opgelost, kan leiden tot dodelijke ongelukken, ernstige schade aan uw materiële goederen en die van andere personen.

 

  • Zorg ervoor dat u alle deuren van uw huis heeft afgesloten: Vlak voor het vertrek heeft men zoveel dingen aan het hoofd dat we vaak voor de hand liggende details over het hoofd zien. Als u een alarm heeft zorg ervoor dat u het aanzet en check daarna deze activering op uw mobiele telefoon. Kijk of alle rolluiken dicht zijn en de deuren goed zijn afgesloten.

 

  • Maatregelen nemen om slechte geuren te voorkomen: Het is aanbevolen om de koelkast zoveel mogelijk leeg achter te laten, met oog op het bederf van voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, zuivelproducten of natuurlijke sappen. Deze kunnen na een tijd een onaangename geur en schimmel veroorzaken. Laat de vaatwasser leeg en open staan, zodat deze droog blijft en geen schimmel optreedt.

 

  • Bescherm uw waardevolle spullen: Leg uw sieraden, laptops, harde schijven, camera’s, enz. in een kluis voor het geval men een inbraak pleegt.

 

  • Wekelijks huisbezoek: We recommanderen dat, als u een vertrouwd persoon heeft die op de hoogte is van uw afwezigheid, deze de sleutel van uw woning te geven om deze eenmaal per week te checken. Dit kan schades voorkomen en uw huis wordt in de gaten gehouden.

 

Uw veiligheid is voor CBK EXPAT belangrijk, daarom geven wij u enige tips. Als u nog client van ons bent, waar wacht u dan nog op?

Neem contact op met een makelaar