Ik wil een elektrische auto en deze opladen in mijn gemeenschapsparking

 


Het op brandstof rijden zorgt voor veel vervuiling en geeft een toename van de verkoop van elektrische voertuigen, vooral in de stad en voor korte afstanden.
Wat zijn de twijfels bij de aankoop van een elektrisch voertuig? De meest gestelde vraag is over de autonomie van de batterij en, logischerwijs, op het opladen. 
De meest voorkomende hiervan is  de installatie van een elektrische autolader, vooral wanneer deze in een gemeenschapsgarage moet worden geïnstalleerd. 
Hoe installeer je een elektrische autolader in een gemeenschappelijke parkeergarage? Net zoals u het in de garage van een vrijstaande woning kunt installeren, kunt u het ook in een gemeenschappelijke parkeergarage doen, maar u zult de president of administrateur van de gemeenschap van tevoren moet informeren. U dient dit 30 dagen voor aanvang van de instalatie aan te vragen en zodra de instalatie is voltooid het technische certificaat te overleggen.
Wat gebeurt er als ik geen bewoner ben, maar wel een parkeerplaats in het gebouw heb? In dit geval moet u een meter naast het laadpunt laten installeren. Het bedrijf dat de energie aan de gemeenschap levert, zorgt voor deze installatie.
Wat gebeurt er als een buurman het niet eens is met de installatie? Dit heeft geen invloed vanwege dat er geen toestemming van de buren nodig is. Wel kan binnen het termijn van 30 dagen de gemeenschap een alternatief voorstellen dat meer in overeenstemming met hun algemene belangen zou kunnen zijn.
Wie betaalt de kosten van de installatie? Natuurlijk is het de belanghebbende partij die de kosten van de installatie op zich neemt; hoewel de meeste dealers tegenwoordig zowel de laders voor de elektrische auto als de arbeid leveren, zodat dit geen extra kosten met zich meebrengt voor de klant die de elektrische auto heeft gekocht.
Neem contact op met een makelaar