Tips om ongelukken te vermijden tijdens het auto rijden

 


 

Afleiding achter het stuur is de eerste oorzaak van dodelijke ongevallen in Spanje. Deze meest voorkomende soorten ongevallen zijn bij het wegrijden, frontale aanrijdingen en aanrijdingen met voetgangers. Voordat u achter het stuur gaat: slaap goed, drink geen alcohol en neem geen drugs, eet (maar niet te veel) en wees uiterst voorzichtig met bepaalde medicijnen.

Onderweg:

  • Beter niet roken.
  • Vermoeid, maak een pauze en/of zet de airconditioning aan (21 of 22 graden is een raadzame temperatuur).
  • Houd uw mobiele telefoon in de gaten: maar dit is een grootste afleiding. De telefoon alleen gebruiken voor noodgevallen en als de auto stilstaat. Het wordt aanbevolen om de “auto-modus-app” (niet storen tijdens het autorijden) te activeren. Handsfree bellen blijft gevaarlijk!
  • Radio/MP3, altijd het systeem direct vanaf het stuur bedienen en niet direct aan de radio. Het programmeren van onze muziek vóór de reis is een goede optie.
  • Reizen met GPS: het navigatiesysteem van te voren instellen en niet onderweg bijstellen; dit is tijdens het rijden zeer gevaarlijk.
  • Slaap en vermoeidheid zijn twee grote risicofactoren en vaak de oorzaak van verkeersongevallen: kop-staartbotsingen, afritten of bepaalde invasies van de rijstrook van het tegemoetkomend verkeer.
  • Roken en rijden. Bedenkt u dat het opsteken van een sigaret gemiddeld 4 seconden duurt, met een snelheid van 100 km/h heeft u wel inmiddels een afstand van 113 meter afgelegd.

 

Welke boetes riskeer ik vanwege afleiding achter het stuur?

De Wet op de Verkeersveiligheid beschouwt het gebruiken van mobiele telefoon als een ernstige overtreding. Navigatiesystemen, bedienen van radio, rijden met koptelefoon of andere apparaten vallen tevens onder deze type overtredingen. Op deze overtredingen staat minimaal een boetebedrag van 200 euro en het verlies van 3 punten.

Voor het CBK Expat team komt uw veiligheid op de eerste plaats en wij denken dat informatie de eerste stap naar een goede preventie is. Als u nog client van ons bent, neem dan contact met ons op!

Neem contact op met een makelaar