Tips voor het afsluiten of wijzigen van een ziektekostenverzekering

 


 

Tips voor het afsluiten of wijzigen van een ziektekostenverzekering.

Wanneer we een particuliere ziektekostenverzekering gaan afsluiten of veranderen zijn er veel twijfels; dus de mening van een professionele verzekeringsmakelaar is in deze gevallen erg belangrijk.

We geven u enkele informatie over de punten waarmee u rekening moet houden; neem contact met ons op voor meer informatie en we zullen u helpen zonder enige verplichting.

 

Wat voor soort verzekering heb ik nodig?

  • Medische basisverzekering: huisarts, specialisten, eenvoudige therapeutische methode en diagnostische tests.
  • Volledige medische verzekering: Consult met iedere specialist, alle soorten diagnostische tests, behandelingen, ziekenhuisopname en chirurgie; bij de maatschappij aangesloten medici en hospitaals.
  • Vergoedingverzekering met vrije keuze van artsen en ziekenhuisopname: naast het hebben van een volledige aangesloten lijst van medici en hospitaals, kan ik een arts en het ziekenhuis kiezen die ik wil. Er zijn vele soorten en met verschillende normen.

 

Ziektekostenverzekering met of zonder eigen bijdrage ?

  • Afhankelijk van wat u wilt betalen en het gebruik dat u denkt eraan te geven; kan ik kiezen voor een hoger tarief zonder extra betalingen voor ieder bezoek aan arts / specialist of ik kan kiezen voor een lager tarief met extra eigen bijdrage elke keer dat ik naar een arts / specialist ga.

 

Kan de maatschappij mijn polis opzeggen?

  • Het antwoord is ja; maatschappijen kunnen de polis met minimaal twee maanden voor de verlengingsdatum opzeggen, er zijn maatschappijen die in het contract zetten dat zij de polis eenzijdig niet zullen opzeggen.

 

Rekening houden met reeds bestaande medische aandoeningen.

  • Alle bestaande ziektes, ongevallen, etc. die we hebben voordat we de polis afsluiten, moeten worden aangegeven in het vragenformulier. De medische afdeling van de maatschappijen zullen deze gegevens analyseren en u vertellen of u de verzekering al dan niet kunt afsluiten, of deze een uitsluiting en/of wachttijd voor een bepaalde periode met zich meebrengt.
  • Het niet declareren van reeds bestaande medische condities, de medicatie die we gebruiken, enz… kan ertoe leiden dat de maatschappij de polis annuleert vanwege het feit dat de gegevens in het vragenformulier niet naar waarheid zijn verklaard.

 

Kan de maatschappij de verlengingspremie van jaar tot jaar met meer dan 20% verhogen?

  • Ja, dat is mogelijk; met een gerechtvaardigde reden zoals een hoog ongevallenpercentage of een hoge frequentie in het gebruik van de polis.
  • Veel hangt af van hoe de maatschappij het gebruik van iedere polis evalueert. Bij CBK Expat proberen we dit soort beleid te vermijden, omdat de premie bij het aangaan van de verzekering meestal erg verleidelijk is. Maar op de lange termijn is deze verzekering meestal veel duurder vanwege de stijgingen die deze van jaar tot jaar te verduren heeft.

Onze ervaring is dat wij nog geen enkele verlaging van de premies bij de individuele verlengingen van het ziektekostenpolissen hebben vastgesteld. Als u onpartijdig advies wenst en te beschermen met een ziektekostenverzekering op lange termijn, neem dan contact met ons op en wij zullen u vrijblijvend helpen.

Bij CBK EXPAT zorgen wij voor uw gezondheid.

Neem contact op met een makelaar